Het laatste facebook nieuws

Wij zijn Downey’s Coffee and Tea.

Downey’s is een particulier initiatief waar mensen met een verstandelijke beperking een volwaardige werkplek in de maatschappij hebben. Wij kijken naar wat mensen wél kunnen en bieden onze medewerkers daarbij de juiste begeleiding, opleiding en training die hen in staat stellen zichzelf te ontwikkelen.

Downey’s is gelegen in het sfeervolle historische centrum van Amersfoort. We zijn een eigenwijze lunchroom waar mensen kunnen genieten van een heerlijke lunch, een goede kop koffie of thee met iets lekkers, een high tea of een heerlijke high wine/beer. Bijna alles is huisgemaakt met verse, kwaliteitsproducten. Kijk voor al onze arrangementen bij het kopje Eten&Drinken.

Iedereen is welkom bij Downeys! Voor kinderen is er een uitgebreide speelhoek, en voor uw hond halen we met plezier een bak water. Natuurlijk zijn ook mensen die een rolstoel gebruiken van harte welkom, wij hebben helpen graag om goed en makkelijk binnen te komen en ons toilet is aangepast. Er is gratis Wifi dus werken op een laptop is geen probleem.

Bij Downey’s ontvangen wij de gasten op onze eigen wijze. Open en eerlijk, vanuit onze kracht en met onze beperking. ‘Wij” zijn in de eerste plaats onze medewerkers. Zij stijgen boven zichzelf uit en genieten van hun fijne werkplek in onze woonkamer van de samenleving. Dat is ook precies het doel van dit particuliere initiatief. Wij zijn volledig zelfstandig en krijgen geen overheidssubsidie. Voor de financiering zijn wij afhankelijk van de omzet van ons restaurant en van giften. Daarom heeft Downey’s graag vrienden die ons financieel willen ondersteunen (zie www.stichtingvriendenvandowneys.nl). Uw gift, eenmalig of structureel, is van harte welkom!

U kunt Downeys ook benaderen voor het geven van een privé-feest of bijeenkomst, een cateringopdracht of het bestellen van onze huisgemaakte taarten en Downeys (brownies in een muffinvorm). Wij denken graag met u mee! Wilt u een offerte aanvragen? Mail het ons door te klikken op de button hieronder met het envelopje.

Medewerkers

Arjan

Arjan Nieuwenhuis

Arjan is een lieve en sociale jongen. Voetbal kijken (Ajax!) is zijn hobby, samen met zijn huisgenoot zit hij op gymen (heeft dit een iets leukere naam?! : ) Als hij uitgaat vindt hij het leuk om te poolen in de kroeg. In Downeys’s staat Arjan met veel plezier in de keuken. Het bakken van tosti’s en uitsmijters, het bereiden van heerlijke broodjes: Arjan doet het zelf! Maar ook voor de afwas draait hij zijn hand niet om. Arjan is een medewerker van het eerste uur!

Daniel

Daniel Post

Daniel zit vol met grapjes; hij is een vrolijke en enthousiaste jongen. Gymen & gamen doet hij in zijn vrije tijd. Dansen kan hij als geen ander: hij steelt de show! Justin Bieber is zijn idool. Bedienen en het contact met de gasten in Downey’s is Daniel’s specialiteit en tegelijkertijd is hij trots op zijn zelfgemaakte uitsmijter.

Davin

Davin

Davin is een splinter nieuwe medewerker. Hij werkt met heel veel plezier op de zaterdag. Daarnaast heeft hij nog een andere dagbesteding waar hij met heel veel plezier werkt! Er is één ding waar hij heel erg gek op is en dat is zijn vriendinnetje.

Igor

Igor Brandt Corstius

Igor is de langste medewerker van het team! Igor is erg vriendelijk en beleefd en op z’n tijd erg grappig. Hij doet aan voetbal en is één keer per maand te vinden in de kroeg. Igor is onze bonen aanvuller! Bedienen van gasten is Igor’s specialiteit en het maken van belegde broodjes gaat hem heel goed af!

Ilse

Ilse Berns

Ilse is de kleinste, maar misschien wel de sterkste van ons team! Ze is een eigenwijze meid en dol op gezelligheid.Ilse bowlt fanatiek en gooit regelmatig een strike. Met de Olympic’s op het onderdeel Skieeen gaat ze voor Goud; ze is bijzonder sportief! In Downeys’s staat Ilse graag achter de kassa en helpt in de bediening, dat gaat haar goed af. Daarnaast vindt ze het superleuk om te helpen met bakken: met een koksbuis aan!

Laura

Laura van de Hoek

Laura is een eigenwijze en lieve medewerker. Nick & Simon zijn haar idolen en in haar vrije tijd is ze regelmatig achter haar tablet te vinden. Ook knuffelen met het konijn vindt ze leuk om te doen. Laura staat graag in de keuken en daar bakt ze zelfstandig uitsmijters. Wat ook een specialiteit van Laura is? Het bedienen van de gasten, ze doet het goed en met plezier!

Marc

Marc Hogeveen

Mark is een eigenwijze en vrolijke jongen die weet wat hij wil! Hij houdt van voetbal. Lezen en schrijven gaan hem goed af en zijn specialiteit binnen Downey’s is keukenwerk. Broodjes klaarmaken met alles er op en er aan vindt hij leuk om te doen. Maar hij vind contact met gasten ook erg leuk en omdat hij zo goed kan schrijven kan hij ook helemaal zelfstandig een bestelling opnemen.

Marieka

Marieka Rommers

Marieka is onze vrijwilligster en houdt van gezelligheid. Ze is een lieve en zorgzame jongedame en is dol op dansen.Voor een praatje, een liedje of een goeie mop ben je bij Marieka op het juiste adres. Ze is graag aan het werk in de bediening, maar als de Mise en Place (o.a. groente en vers-bar) nog gedaan moet worden in de keuken, dan doet ze dat met liefde.

Marlieke

Marlieke Mol

Marlieke is een lieve en vrolijke jongedame. Ze is dol op paardrijden. In haar vrije tijd gaat ze vaak leuke dingen doen met haar vriendje of anderen en is in het weekend graag bij haar ouders. In Downeys’s vindt Marlieke het leuk om de was te verzorgen (wassen en strijken), om in de keuken te helpen en de gasten te bedienen.

Raymond

Raymond Telnekes

Raymond is een opgewekte, vriendelijke en sociale jongeman. Hij doet aan Judo en maakt kaarsjes. En iedere week gaat hij lekker een keer uiteten. Raymond is binnen Dowyney’s eigenlijk overal te vinden. Hij werkt graag in de bediening, maakt met plezier goed en heel veel schoon en kan mooie belegde broodjes maken.

Tom

Tom van Beek

Tom is een opgewekte en vrolijke jongen. In zijn vrije tijd is hij graag bezig met zijn modeltreinen, waar hij veel van af weet. Met sporten doet hij aan voetbal en paardrijden. Bij Downeys’s staat Tom graag in de bediening en helpt hij met het bereiden van de belegde broodjes.

Eten&Drinken

Voor een gezellige lunch, kopje koffie, High-Tea, High-Wine of voor het vieren van een feestje!?
Kom naar Downey's!!


(Klik op de plaatjes voor de kaarten.)

Openingstijden

Hieronder vindt u de openingstijden van Downey's coffee and tea.

Maandag: Gesloten
Dinsdag: 10:00 uur - 17:00 uur
Woensdag: 10:00 uur - 17:00 uur
Donderdag: 10:00 uur - 17:00 uur
Vrijdag: 10:00 uur - 17:00 uur
Zaterdag: 10:00 uur - 17:00 uur
Zondag: Gesloten

(Wijzigingen voorbehouden)

Foto&Video

Fotoalbums

Video's

2009: Downey's in Amersfoort een groot succes

2009: De opening.

Organisatie

Om de lunchroom Downey’s coffee and tea tot een succes te maken zijn er twee stichtingen.

 • De ene stichting richt zich op de aansturing van de lunchroom, "de Stichting Downey’s Coffee and Tea."
 • De andere stichting ondersteunt met financiële middelen en verzorgt de fondsen- en sponsorwerving, "de Stichting Vrienden van Downey’s."
 • Stichting Downey’s Coffee and Tea

  Doel van de stichting is het verschaffen van een zinvolle dagbesteding aan mensen met een verstandelijke beperking. Dit doet ze onder meer door het exploiteren van horecavoorziening, waar mensen met een verstandelijke beperking kunnen werken en dagbesteding kunnen ontvangen. Voor contact met de Stichting Downey’s Coffee and Tea mail naar management@downeys.nl Of neem contact op met dhr. Dick Nieuwenhuis (bestuursvoorzitter), via tel. 033-4700850.

  Stichting Vrienden van Downey’s

  Deze stichting heeft tot doel het bevorderen van integratie van mensen met een beperking in de maatschappij. Meer specifiek gaat het om mensen met een verstandelijke beperking. Voor meer informatie over de Stichting Vrienden van Downey's kijk op de website

  Correspondentie

  Zuidsingel 65
  3811 HD Amersfoort
  E-mail: vriendenvan@downeys.nl
  K.v.K. Nr. 32123850, ANBI Nr. 8180 06 985
  Rabobank Amersfoort en omstreken, tnv: Stichting Vrienden van Downey's, Rekening. Nr. NL44RABO013.38.62.658

  Contact

  Bedrijfsleiding

  Annerieke Nieuwenhuis
  E-mail: management@downeys.nl

  Zorg

  Cynthia de Jager

  Horeca

  Arthur Kalkhoven

  Bezoekadres


  Parkeren

  Parkeren kan bijvoorbeeld bij beestenmarkt (2 minuten loopafstand)

  Sponsoren

  Zonder de hulp van ontzettend veel personen en organisaties zouden we nooit zover zijn gekomen. We zijn trots op al onze vrienden en we willen u dan ook graag vertellen wie dat zijn. Hier volgen namen van sponsoren in willekeurige volgorde.


  Wordt u ook vriend van Downey's?

  Er zijn veel manieren om ons maatschappelijke doel te ondersteunen, zowel eenmalig als structureel.
  Graag nodigen wij u uit voor een kop koffie om de mogelijkheden voor u te inventariseren.

  Printen en invullen van de vriendenkaart


  Steun vanuit het bedrijfsleven

  Wij zijn blij met alle steun die we krijgen, er zijn en blijven verschillende verschillende mogelijkheden om Downey's te steunen:

 • U sponsort één van de activiteiten (Voor een actuele lijst kunt u contact met ons opnemen.)
 • U voert één van de activiteiten die nog gedaan moeten worden zelf uit.
 • U doneert eenmalig of jaarlijks een bedrag.

 • Natuurlijk willen we u hier iets voor teruggeven. Zo kunnen we bijvoorbeeld uw naam op deze site
  vermelden en dit kunnen we ook doen op ons lcd televisiescherm in het restaurant. Ook bieden we u
  graag onze ruimtes aan buiten de openingstijden. Voor andere suggesties staan we uiteraard open.

  Direct doneren

  Uiteraard kunt u ook direct doneren:
  Rekening nummer 1338 62 658
  t.n.v. Stichting Vrienden van Downey's