Welkom

bij Downey’s

Coffee and Tea

Reserveer een tafel

Bestellingen voor afhalen en bezorgen


Wij zijn

Downey’s Coffee and Tea

WORD ONZE VRIEND!

Er zijn veel manieren om ons maatschappelijke doel te ondersteunen, zowel eenmalig als structureel.

ONZE VRIENDEN

Downey’s is een particulier initiatief waar mensen met een verstandelijke beperking een volwaardige werkplek in de maatschappij hebben. Wij kijken naar wat mensen wél kunnen en bieden onze medewerkers daarbij de juiste begeleiding, opleiding en training die hen in staat stellen zichzelf te ontwikkelen.

Downey’s is gelegen in het sfeervolle historische centrum van Amersfoort. We zijn een eigenwijze lunchroom waar mensen kunnen genieten van een heerlijke lunch, een goede kop koffie of thee met iets lekkers, een high tea of een heerlijke high wine/beer. Bijna alles is huisgemaakt met verse, kwaliteitsproducten. Kijk voor al onze arrangementen bij het kopje Eten&Drinken.

Iedereen is welkom bij Downeys! Voor kinderen is er een uitgebreide speelhoek, en voor uw hond halen we met plezier een bak water. Natuurlijk zijn ook mensen die een rolstoel gebruiken van harte welkom, wij hebben helpen graag om goed en makkelijk binnen te komen en ons toilet is aangepast. Er is gratis Wifi dus werken op een laptop is geen probleem.

Bij Downey’s ontvangen wij de gasten op onze eigen wijze. Open en eerlijk, vanuit onze kracht en met onze beperking. ‘Wij” zijn in de eerste plaats onze medewerkers. Zij stijgen boven zichzelf uit en genieten van hun fijne werkplek in onze woonkamer van de samenleving. Dat is ook precies het doel van dit particuliere initiatief. Wij zijn volledig zelfstandig en krijgen geen overheidssubsidie. Voor de financiering zijn wij afhankelijk van de omzet van ons restaurant en van giften. Daarom heeft Downey’s graag vrienden die ons financieel willen ondersteunen (zie www.stichtingvriendenvandowneys.nl). Uw gift, eenmalig of structureel, is van harte welkom!

Downey’s

Informatie

OPENINGSTIJDEN

Maandag op aanvraag geopend
Dinsdag 10:00 uur tot 17:00 uur
Woensdag 10:00 uur tot 17:00 uur
Donderdag 10:00 uur tot 17:00 uur
Vrijdag 10:00 uur tot 17:00 uur
Zaterdag 10:00 uur tot 17:00 uur
Zon- en Feesdagen Gesloten

ARRANGEMENTEN

Tijdens en buiten de reguliere openingstijden kunt u ook voor de volgende arrangementen bij Downey’s terecht:

HIGH TEA’S,
KOFFIETAFELS,
VERGADERINGEN,
FEESTEN,
PARTIJEN EN
BIJEENKOMSTEN.

GRATIS WIFI!

Downeys

Medewerkers

Igor

Igor

Igor zie je overal bovenuit want hij is de langste medewerker van ons team! Hij is erg vriendelijk en beleefd en op z’n tijd erg grappig. Favoriete taken van Igor zijn het aanvullen van de koffiebonen, het bedienen van gasten en het beleggen van broodjes. Igor heeft een druk programma, naast Downey’s werkt hij bij een kinderboerderij. Verder is hij super sportief want hij voetbalt op topniveau. Misschien herken je Igor van tv, want hij heeft voor Downey’s meegedaan aan het programma ‘Downtown Dinner’. En hij deed het goed want we wonnen de eerste prijs! Zijn favoriete Downey’s gerecht is een broodje gezond.

Ilse

Ilse

lse is de kleinste, maar misschien wel de sterkste van ons team. Ze is een eigenwijze meid en dol op gezelligheid. Ilse bowlt fanatiek en gooit regelmatig een strike. Met de Olympic’s op het onderdeel Skiën gaat ze voor goud want ze is bijzonder sportief. Bij Downey’s werkt Ilse graag achter de kassa en helpt ze in de bediening, dat gaat haar goed af. Daarnaast vindt ze het superleuk om te helpen met bakken van uitsmijters: natuurlijk met een echte koksbuis aan. Ilse eet het liefst kroketten op brood.

Marlieke

Marlieke

Marlieke is een lieve en vrolijke jongedame die houdt van een grapje. Ze is dol op paardrijden. In haar vrije tijd gaat ze vaak leuke dingen doen, ze komt tijd te kort!  Samen met Igor was ze te zien in het programma ‘Downtown Dinner’. Bij Downey’s maakt Marlieke graag de broodjes klaar; verder vindt ze het leuk om de was te verzorgen (inclusief het strijken), in de keuken te helpen en de gasten te bedienen. Marlieke heeft een ijzersterk geheugen; hoe groot de bestelling ook is, ze hoeft hem nooit op te schrijven! Zelf zou ze bij Downey’s een twaalfuurtje bestellen.

Raymond

Raymond

Raymond is een opgewekte, vriendelijke en sociale jongeman. Hij doet aan Judo en maakt kaarsjes. Iedere week gaat hij lekker een keer uit eten. Deze allrounder is bij Downey’s eigenlijk overal te vinden. Hij werkt graag in de bediening, maakt met plezier goed en heel veel schoon en kan mooie belegde broodjes maken. Ook maakt hij met veel plezier een high tea klaar. Maar zelf gaat hij voor de uitsmijter serranoham met kaas

Tom

Tom

Tom is een opgewekte en vrolijke jongen. In zijn vrije tijd is hij graag bezig met zijn modeltreinen, waar hij veel van af weet. Zijn liefde voor dieren en sport combineert hij met zijn hobby: paardrijden. Bij Downey’s staat Tom graag in de bediening en helpt hij met het bereiden van de belegde broodjes.  De uitsmijter ham en kaas vindt hij het lekkerste gerecht van onze kaart.

Daniel

Daniel

De vrolijke en enthousiaste Daniel zit vol met grapjes. Gymen en gamen doet hij in zijn vrije tijd. Dansen kan hij als geen ander: hij steelt de show met zijn imitatie van Michael Jackson! Bedienen doet Daniel het liefst; hij houdt van het contact met de gasten. Hij is supertrots op zijn eigengemaakte uitsmijter ham en kaas, dit is ook zijn eerste keus van onze kaart. Maar koekjes bakken doet hij ook graag!

Arjan

Arjan

Arjan is een lieve en sociale jongen die vanaf het eerste uur bij Downey’s werkt.  Deze grote Ajaxfan heeft elke maandag keybordles, vooral liedjes van Nick en Simon speelt hij al erg goed.  Tijdens het uitgaan poolt hij graag in de kroeg. Bij Downey’s staat Arjan met veel plezier in de keuken. Tosti’s en uitsmijters bakken, broodjes bereiden; Arjan doet het zelf! Maar ook voor de afwas draait hij zijn hand niet om. Arjan maak graag de mise-en-place klaar; door deze goede voorbereiding zijn onze broodjes supersnel klaar. Zijn eigen favoriet? Een uitsmijter met spek en kaas!

Brett

Brett

Brett is lief, ondeugend en grappig.  Hij houdt van sport; hij honkbalt, tennist en bowlt. In zijn vrije tijd spreekt hij graag af met vrienden op hun ‘mannenavond’, met pizza en een spannende film zoals ‘Bassie en Adriaan’. Alle werkzaamheden bij Downey`s vindt hij leuk; favoriet is koekjes bakken, het minst favoriet is het schoonmaken van wc`s. Thuis doet Brett al deze dingen echter liever niet, want werken doe je op het werk en dat hoeft dus niet thuis. Als Brett iets van de Downey’s menukaart kiest dan is dat een panini zalm.

Christiaan

Christiaan

De behulpzame Christiaan kookt graag, en luistert veel naar muziek. Daarnaast helpt hij graag zijn moeder met de dagelijkse dingen en gaat hij bij zijn vriendin op bezoek. Het leukst aan het werken bij Downey’s vindt hij het samenwerken, het liefst doet deze keukenprins dat in de keuken. Voor zichzelf maakt Christiaan het liefst een uitsmijter klaar.

Anniek

Anniek

Anniek is een lieve meid. In haar vrije tijd knuffelt ze graag met haar hond en houdt ze van ‘chillen’. Ook bellen met haar schatje doet ze graag! Anniek vindt het heel gezellig om in de bediening te staan en lekker te kletsen met de gasten en haar collega`s. Als Anniek een gerecht mag kiezen zal ze gaan voor de kroketten op brood, maar ze maakt liever de broodjes klaar.

Puck

Wouter

Wouter werkt alleen op zaterdag bij Downey's; daarnaast werkt hij al meer dan 10 jaar bij een vestiging van Albert Heijn. Zijn favoriete afdeling daar is die van de biertjes! Wouter houdt van zijn sport hockey, hij train fanatiek. De wedstrijden zijn regelmatig op zaterdag, dus dan moeten we hem missen bij Downey's. Verder is hij dol op opera zingen en keyboard spelen. Wouter werkt graag in de keuken om broodjes klaar te maken. Zelf eet hij het allerliefste vegetarische kroketten.

Downeys

Organisatie

Om de lunchroom Downey’s coffee and tea tot een succes te maken zijn er twee stichtingen.

  • De ene stichting richt zich op de aansturing van de lunchroom, "de Stichting Downey’s Coffee and Tea."
  • De andere stichting ondersteunt met financiële middelen en verzorgt de fondsen- en sponsorwerving, "de Stichting Vrienden van Downey’s."

Stichting Downey’s Coffee and Tea

Doel van de stichting is het verschaffen van een zinvolle dagbesteding aan mensen met een verstandelijke beperking. Dit doet ze onder meer door het exploiteren van horecavoorziening, waar mensen met een verstandelijke beperking kunnen werken en dagbesteding kunnen ontvangen. Voor contact met de Stichting Downey’s Coffee and Tea mail naar management@downeys.nl Of neem contact op met dhr. Dick Nieuwenhuis (bestuursvoorzitter), via tel. 033-4700850.

Stichting Vrienden van Downey’s

Deze stichting heeft tot doel het bevorderen van integratie van mensen met een beperking in de maatschappij. Meer specifiek gaat het om mensen met een verstandelijke beperking. Voor meer informatie over de Stichting Vrienden van Downey's kijk op de website

Correspondentie
Zuidsingel 65
3811 HD Amersfoort
E-mail: vriendenvan@downeys.nl
K.v.K. Nr. 32123850, ANBI Nr. 8180 06 985